Project Runway.

Ett program som jag nyss har "hittat" är Project Runway! Det programmet är så otroligt bra, förut böt jag bara kanal när det var, men sen lät jag de vara på en gång, och nu är jag fast.

Det ger verkligen en chans för oupptäckta unga designers, att dom får visa vad dem kan och vad dem går för. Och de flästa gör så sjukt snygga grejjer! Det ger ju dem verkligen en chans. För er som aldrig har sett de, så är det en tävling, Haidi Klum har showen, och med några av modevärldens kändaste namn dömer hon varje vecka ut en vinnare av de designers som fortfarande är med i tävlingen, dem har olika projekt att styla efter. Och varje vecka så är det ju också en dröm som krossas, när en av dem åker ut varje vecka, då heidi Klum säger "Auf Wiedersehen" Den som vinner hela kalaset får ju ett kontrakt, för att fortsätta med sina desiner.Mina två favoriter som har varit med, och faktiskt vunnit är, Leanne Marshall (Säsong 5) och Christian Siriano (säsong 4).

Christian hade verklogen allt i det programet, talang, ambition och en otrolig personlighet! Hans favorit ord som han använde sig av under hela säsongen var, "fierce" och "Hot tranny mess". Hans vinnar kollektion var mest inspirerad av musketörer, med en massa fjädrar och galna hattar. När Viktoria Beckham var gästdomare sa hon att hon skulle beskriva hans kollektion som en frisk fläkt, och att det skulle vara en ära att få bära hans kläder, klå dedu!
Hur gick det då efter programmet? Alla tiders tydligen! Han har gjort kläder för puma, skor och väskor för payless. En telefon åt LG. Och om inte det var nog, han skapade också mammakollektionen som han kallade "Fierce Mamas" också pricken över I:et hans egna märke Christian V Siriano debuterade på modeveckan i New York 2008. Sen dess har det kommit en ny kollektion varje säsong. 


Det var förra hösten som Leanne grabbade hem segern! Hon blev känd för sina böljande eleganta vågformade kläder. Direkt efter segerna flyttade hon hem till Portland, och hem till pojkvännen. Men hon stannade inte länge, utan åkte senare till New York för att få igång karriären.
Hon gör sina kläder med ett ekotänk, och har gjort en kollektion för Bluefly.Com (vilket var en del av vinsten)
Den kollektionen hade premiär i sommras. Efter detta har hon designat en mammaklänning till Heidi Klum. Många kändisar är intresserade av ett sammarbete, som en prinsessa från mellanöstern, sarah jessica parker och Brooke shields.

Här är skillnaden mellan dem båda, Christian hade en självklar stjärn stämpel, och tillskillnad till Leanne som kommer att få jobba mycket hårdare för att slå igenom på samma sätt som honom.
  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0